Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tonfiskröra med guldkant på bröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Tonfiskröra med guldkant på bröd

En snabb och lättlagad enkel liten underbart god rätt att bjuda på. Passar som “Pratmat” över ett glas öl, vin eller tom. en god kopp te.

Ingredienser

4 portion
  • 1 burk tonfisk
  • 4 st ägg ekologiska
  • 1 knippe dill
  • 3 msk Majonäs hemgjord är bäst!
  • 1 dl purjolök strimlad (eller mer)
  • 1 nypa salt
  • 4 gott bröd

Så här gör du

  1. TONFISKRÖRA MED SMAK AV GULDKANT PÅ BRÖD 1 burk Tonfisk i vatten 4 hårdkokta eko Ägg Purjolök en mellanbit ca. 1,5 dm lång 3 msk äkta Majonnäs "mer eller mindre" ett knippe Dill en nypa Salt Ett Gott Bröd Häll av allt vatten ifrån tonfisken och finfördela den i en karott Skala och hacka dom hårdkokta äggen och tillsätt dom i tonfisken Skölj noga purjolöken och finstrimla på längden och skär i små fina bitar, tillsätt i blandningen Tillsätt majonnäsen Rör ihop allt till en smet Finhacka dillen och tillsätt lite i sänder, smaka av, dillen får inte ta överhand Salta efter behag Ta fram brödet och skär några skivor och bre på rikligt utav denna ljuvliga tonfiskröra. Njut av hela härligheten med ett glas öl eller vin. Tips: Passar även bra att lägga på små snittar till drinktilltugg, eller ha som en fyllning till en smörgåstårta.
3 kommentarer om "Tonfiskröra med guldkant på bröd"
  • Egon
    Egon

    Måste prova, jag har ett liknande recept som är gott som utflycktsmacka.
    1 burk tonfisk
    1 hackad gul lök
    3-4 msk majonäs

    bred på tunnbröd som rullas till en rulle, gott till skogskaffe.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Egon

      Hej! Låter väldigt gott, särskilt till skogskaffe!

Du kanske även gillar