Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toms cheeseburgare

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En cheeseburgare sitter ju aldrig fel. Här är Tom Sjöstedts goda variant!

Ingredienser

4 portioner

Hamburgare

  • 800 g grovmald nötfärs
  • Salt och svartpeppar

Karamelliserad lök

  • 4 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • Salt

Snabb picklad lök

  • 2 gula lökar
  • 0 ,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Ostkräm

  • 200 g riven gruyereost
  • 1 dl grädde
  • Salt

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 gruyereost
  • 2 msk dijonsenap

Så här gör du

  1. Forma 4 stora platta och härliga hamburgare. Grilla tills de är medium rare (tycker jag). Salta och peppra.
  2. Skiva löken och stek långsamt i smör tills den mörknar. Smaka av med socker och salt.
  3. Skiva löken tunt. Blanda socker, ättika och vatten. Lägg i löken och låt ligga tills servering.
  4. Koka upp grädde och mixa i osten. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.
  5. Grilla brödet innanservering. Skiva osten och bred på senap på brödet. Stapla lök, kräm och bröd. Njut!