Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsoppa och smörgås med tonfiskröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Tomatsoppa och smörgås med tonfiskröra
MALTE DANIELSSON

En god och relativt lättlagad tomatsoppa med smak av vitlök och persilja. Innehåller 455kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 konserverade krossade tomater, ca 800g
  • 2 buljongtärningar med smak av vitlök och persilja
  • 5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 50 g rostade pinjenötter

Smörgås med tonfiskröra

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad purjolök
  • 1/2 dl röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 4 grovt rågbröd

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta up en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och persilja.
  2. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i en matberedare. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp i glas eller i en skål och toppa med pinjenötter och lite persilja. Gör tonfiskröran genom att hälla av vatten från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela röra på rågbröd. Servera tillsammans med soppan.
Du kanske även gillar