Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsås – recept

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Smaksätt gärna tomatsåsen med färska örter, till exempel oregano eller basilika. På vintern, när tomaterna inte är så söta, kan du tillsätta en gnutta socker som förhöjer smaken.
Använd såsen till exempelvis pizza och pasta.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 6 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 –3 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 ⁄2–1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär tomaterna i bitar, skär bort det hårda kvistfästet. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken och vitlöken i oljan, tillsätt tomatpurén och tomaterna. Häll på vattnet och låt koka upp. Sjud såsen i 5–10 minuter.
  3. Mixa såsen med mixerstav och smaka av med salt och peppar.