Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomat och fetaostbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bröd till soppa, köttgryta, sallad eller bara med en bit brieost. Ja, bröd är min stora kärlek!

Ingredienser

1 STORT bröd

Deg

  • 400 g tomatkross
  • 1 dl Olivolja
  • 50 g Jäst
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl Solrosfrön
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 5 dl Vetemjöl och 1 dl till utbakning
  • 100 g fetaost, tärnad
  • Några tomatskivor på topp

Så här gör du

  1. Värm tomatkross till 37 grader. Rör ner jäst så den löses upp. Häll i olja, honung och kryddor. Tillsätt mjöl och solrosfrön,låt degen knådas ordentligt, cirka 10 minuter i maskin. Strö mjöl på degen och sätt under bakduk för jäsning i cirka 1 timme eller till dubbel storlek.
  2. Efter jäsning knåda den på bord, använd en hel del mjöl. Knåda den till valfri form. Tryck ner fetaostbitar och lägg på tomater. Jag brukar alltid pudra lite mjöl på! Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda lågt, nästan mitten cirka 25-30 minuter! Servera till soppa, en god köttgryta eller till sallad! Njut!