Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomat- & mozzarellaflarn

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En fantastisk, buffévänlig pizzavariant. Smördeg toppad med mozzarella, tomater och basilika. Recept ur “Buffé – pajer, plock och en smak av medelhavet” av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Ingredienser

12 bufféportioner
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g mozzarella
  • 4 bifftomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk god olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär längs med mitten av smördegen så att det blir två avlånga ark och gör långa snitt runt kanterna på smördegsarken, cirka 1 centimeter från kanten. Lägg arken på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Skär mozzarella och tomat i tunna skivor. Varva tomat, mozzarella och basilikablad över smördegsarken. Krydda med flingsalt och peppar.
  4. Grädda flarnen mitt i ugnen tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är färdiggräddade i bottnen, 15–20 minuter.
  5. Ringla olivolja över, skär i portionsbitar och lägg upp flarnen på ett serveringsfat.