Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tjocka vanilj och blåbärspannkakor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

När äter du pannkakor?
Hur ofta?
Här hemma, ganska ofta:)

Ja, visst är det gott. Pannkakor, i mängder av variationer och med goda tillbehör.

Ingredienser

10 små

Smet

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st små ägg
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl färska blåbär
  • smör till stekningen

Servera med

  • Färska blåbär eller andra bär
  • uppvispad grädde

Så här gör du

  1. Rör samman de torra ingredienserna. Häll ner yoghurt och mjölk, rör runt. Vispa ner de två äggen. Rör försiktigt ner blåbären. Det går bra med frusna bär också, rör ner dem halvfrusna då. Tips!!! Skippar du bakpulver, kan du göra smeten och låta den stå i kylen över natten. Innan du sen steker dem, blandar du bakpulver med 1 msk mjöl och 2 msk mjölk. Sen vispar du ner det i den andra smeten.
  2. Jag gillar att steka varje pannkaka i smör, därför skippar jag smör i smeten! Lägg en klick smör i stekjärnet, häll på smet och stek dem gyllnebruna på båda sidor. När undersidan är färdig, ser du hur pannkakan jäser och blir småbubblig uppepå. Servera med grädde och blandade bär!