Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tjocka revbensspjäll med citron och fänkålssallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Tjocka revbensspjäll blir godast om man först kokar eller steker dem i ugn och sedan ger dem en härlig sista touch på grillen. Alltsammans kan göras i god tid i förväg och då är det bara att bryna på revbenen på grillen vid servering. Väldigt bekvämt med andra ord.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 3-4 citroner
  • 2 fänkålsstånd
  • 1/2 färsk gurka
  • ½ dl majonnäs eller grekisk yoghurt
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 dl granatäpplekärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid i köttet med citronsaft och krydda med salt och peppar. Stek köttet i långpanna i ugnen, gärna i stekpåse, tills innertemperaturen är 80 grader. Låt svalna.
  2. När det är dags för grillning så pensla med olivolja och citronsaft och värm upp dem/ge dem en fin grillyta cirka 5 minuter på varje sida på medelgod värme.
  3. Lägg gärna på halverade citroner på grillen som blir vackert brynta och väldigt milda och goda.
  4. Strimla fänkålen i tunna skivor och dela dem sedan i mindre bitar. Droppa citronsaft över fänkålen för att den inte ska mörkna. Dela och kärna ur gurkan och slanta den. Strö gärna lite salt på gurkmånarna och låt dem ligga en stund för att släppa lite vätska.
  5. Vänd sedan ihop väl avrunnen gurka, fänkål, yoghurt och majonnäs. Smaka av med olivolja, salt, peppar och citronsaft.
  6. Toppa gärna med granatäpplekärnor vid servering.