Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tiramisù

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Älskad dessert som med fördel görs dagen innan den ska serveras så att den får stå till sig och bli riktigt saftig.

Ingredienser

6 portioner
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal
  • 375 g mascarponeost (1 ½ burk)
  • ¾ dl starkt kallt espressokaffe
  • ¾ dl konjak
  • cirka 15 savoiardikex
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och pösigt. Blanda i citronskalet.
  2. Vispa försiktigt ner mascarponen till en jämn smet. Det är viktigt att smeten inte vispas för länge eller för hårt, då blir den lätt lös.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner dem i mascarponekrämen med luftiga tag.
  4. Blanda espressokaffe och konjak.
  5. Täck botten på en form med savoiardikex. Droppa över hälften av kaffeblandningen. Bred på ett lager med mascarponekräm.
  6. Upprepa samma sak en gång till: kex, kaffeblandning och sist ett lager mascarponekräm.
  7. Sikta över kakaopulver i ett jämnt lager. Låt tiramisùn stå övertäckt i minst 4 timmar i kylen, men helst längre. Sikta gärna över lite mer kakao vid servering.
Du kanske även gillar