Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tian – provencalsk grönsaksgratäng

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Tian – provencalsk grönsaksgratäng
Ann-Charlotte Fägerlind


Tian är en lättlagad grönsaksgratäng. God till fisk, kött och fågel eller som ensamrätt med en skiva bröd. Gratängen kan med fördel värmas och serveras dagen efter.


Ingredienser

6 portioner

  • 300 g lök

  • 600 g aubergine

  • 500 g squash

  • 5 tomater

  • 1 vitlöksklyfta
  • 
1 msk färsk timjan

  • 3/4 dl olivolja

  • salt


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 
2 Tvätta grönsakerna. Skala löken. Skiva allt i tunna skivor.

  3. Gnid in en gratängform med vitlöken. Strö över timjan och lägg på lökskivorna. Salta en aning. Droppa över lite olja.

  4. Varva aubergine, squash och ­tomater över löken. Strö över timjan, salta och ringla över ­olivolja mellan varven. Täck med ­aluminiumfolie och grädda tills ­grönsakerna är mjuka.
Du kanske även gillar