Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

The Morrissey Burger – en tryffelgåsleverburgare

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En enastående hamburgare uppbyggd av allt livets goda! Kan även göras som förrätt (The Morrissey Slider) med en tredjedel av råvarorna, eller med enklare råvaror (Inferiör Morrissey).

Ingredienser

1 tryffelgåsleverburgare
  • 150 g waguyubiff
  • 1 st svart tryffel
  • 30 g lever från tvångsmatad gås
  • 1 st rejäl klick hemlig sås
  • 1 st tunn skiva bifftomat
  • 2 Gruyèreost
  • 2 marinerad rödlök, modell mindre
  • 1 st ark bladguld
  • 1 st riktigt bra hamburgerbröd utan sesamfrön
  • 1 st märgben

Så här gör du

  1. Mal waguyubiffen två gånger i fibrernas riktning. Skapa en perfekt formad burgare med händerna.
  2. Dela brödet i två halvor och smörj in insidorna med märg.
  3. Grunda bottenhalvan av brödet med hemlig sås. Vid brist på hemlig sås använd annan erkänd bbq- eller hamburgersås.
  4. Placera den marinerade rödlöken i såsen.
  5. Täck över löken med en tunn skiva bifftomat av samma diameter som burgaren.
  6. Lägg ut ostskivorna ovanpå tomaten.
  7. Stek burgaren i 2,5 minuter på grilljärn, vänd den, lägg på gåslevern så att den smälter in i köttet och stek i ytterligare 2,5 minuter.
  8. Låt burgaren vila på bädden av ost.
  9. Riv tryffeln nogsamt över gåsleverburgaren. Har du ingen svart tryffel hemma så går det även att använda vit tryffel, även om det blir mindre estetiskt tilltalande.
  10. Skrapa med stor försiktighet bladguldet över tryffelgåsleverburgaren.
  11. Täck burgaren med brödlocket och kläm försiktigt ihop brödhalvorna.
2 kommentarer om "The Morrissey Burger – en tryffelgåsleverburgare"