Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaimusslor med koriander & kokosmjölk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Gott och enkelt! Musslor går både fort och enkelt att laga till. Här får de smak av kokosmjölk, lime och koriander.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor, tvättade och skrubbade
  • 1-2 msk jordnötsolja eller neutral olja, typ raps
  • 3-4 salladslökar, fint hackade
  • 2 klyftor vitlök, fint hackade
  • 1 koriander (spara lite till dekoration)
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1/2-1 röd chili, beroende på styrka
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime

Så här gör du

  1. Skölj och skrubba musslorna. Kasta de som är trasiga och som är öppna och inte sluter sig när du knackar på skalet.
  2. Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull och svetta lök, vitlök, koriander, citron-gräs och chili cirka 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken, vattnet och fisksåsen och koka upp. Smaka av med lime.
  3. Lägg ner musslorna och sätt på locket. Sjud i cirka 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Kasta alla musslor som inte öppnat sig. Avsluta med en skvätt lime och strö över lite finhackade korianderblad. Servera direkt.