Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thailändsk musselsoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Musslor är både billigt och festligt. Perfekt bjudmat om man blir många. Eller så kan det bli en vardagsfavorit!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 nätpåsar blåmusslor (kg)
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 röda chili
  • 2 msk färsk, finhackad ingefära
  • solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 liter vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 4 limeblad
  • 1 knippe hackad koriander

Så här gör du

  1. Borsta musslorna under rinnande, kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
  2. Hacka lök och vitlök. Banka på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv och dela stjälkarna mitt itu. Strimla sellerin tunt. Klyv en chili på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna och strimla chiliköttet.
  3. Skiva den andra chilin tunt och spara till garnering.
  4. Fräs lök, vitlök, citrongräs, selleri, den strimlade chilin och ingefära i olja i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond. Koka under lock i cirka 10 minuter.
  5. Blanda i fisksås, lime och tunt strimlade limeblad.
  6. Öka värmen och lägg i musslorna. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka grytan någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
  7. Vänd försiktigt ner färsk koriander och strö över skivad chili.
Du kanske även gillar