Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaikyckling gryta med koriander, ingefära, rosmarin och lime

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En god vardagsrätt med mycket goda smaker som går fort att tillaga och passar bra att i matlådan.

Ingredienser

6 portioner

Grytan:

  • 500 g Kyckling
  • 2 st Rödlök
  • 200 g Vitkål
  • 2 st Paprika
  • 1 burk Kikärtor (ca.400 g)
  • 1 pkt Kelda Thaisoppa
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 2 st Kycklingbuljong
  • 3 dl Vatten
  • 1 msk Malen koriander
  • 1 msk Malen ingefära
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Torkad rosmarin
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 st Lime
  • Salt och peppar

Tillbehör :

  • 5 dl Ris
  • 100 g Cashewnötter

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset. Följ instruktioner på paketet och koka önskad mängd.
  2. Hacka rödlök och strimla paprikan och vitkål. Stek i olivolja tills det mjuknat något i en gryta. Lyft ur och placera på en tallrik.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. När kycklingen är genomstekt häller du ner rödlök, paprika och vitkål. Blanda runt och tillsätt buljongtärning och vatten. Låt koka upp några minuter under lock.
  5. Tillsätt Kelda Thaisoppa och matlagningsgrädde. Tillsätt kryddorna koriander, ingefära, rosmarin, chilipulver, vitlökspulver samt salt och peppar.
  6. Riv limeskalet och ha i samt pressa i limesaft från hela limen. Låt småputtra några minuter och ha till sist i kikärtorna.
  7. Servera grytan med ris och grovhacka cashewnötterna som du strör på.