Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaigryta med röd curry

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 kycklinglårfiléer
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk ljus soja
  • pressad saft av 2 lime
  • 1 msk råströsocker
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 5 dl krämig kokosmjölk

Servera med

  • kokt jasminris

Garnering

  • koriander
  • röd chilifrukt

Så här gör du

  1. Skär kycklingköttet i strimlor. Bryn det i en stekpanna eller wok med olja.
  2. Skala och finhacka vitlöken och ingefära och rör ner i pannan. Låt det fräsa i 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om.
  3. Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk. Låt grytan sjuda, cirka 8 minuter. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili.
5 kommentarer om "Thaigryta med röd curry"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sune Börjesson

      Kul att du gillade receptet! Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Camillans
    Camillans

    Gott, men det skulle nog räcka med att pressa i en lime för den tog över lite för mycket när man tog två.