Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai Gaeng Phed Gai

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En lättlagat Röd Curry gryta från Thailand.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfile
  • 1 st gul lök
  • ½ st purjolök
  • 2 st paprika
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 st kycklingbuljong (tärning)
  • 1 tsk strösocker
  • 10 st basilikablad
  • 3 st kaffirlimeblad
  • ½ knippe korriander
  • 2 st chili

Så här gör du

  1. Strimla kycklingfiléerna, skär lök och grönsakerna i fina bitar. Bryn currypasta i matolja i en kastrull och tillsätt kycklingen.
  2. Lägg i grönsakerna i kastrullen och rör sedan ner kokosmjölk, låta sjuda i 7 minuter i lagom temperatur.
  3. Tillsätt fisksås, buljong samt socker därefter koka i ytterligare 3 minuter. Smaka av med kryddor.
  4. Garnera grytan med basilika, kaffirlimeblad samt chilifrukt och servera med ris.