Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Texmexsallad med kyckling

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En matig och god sallad med smaker från det populära texmex köket! Använd färdiggrillad kyckling eller stek den själv.

Ingredienser

4 person(er)
  • 1 st huvud isbergssallad
  • 1 st klyfta färsk ananas
  • 1 burk majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 st rödlök

Sås:

  • 3 st stora milda spanska pepparfrukter,, gärna i olika färger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 2 st färskpressad saft av citroner
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 4 msk rapsolja

Till servering:

  • 900 g grillade kycklingdelar

Garnering:

  • 20 st tortillachips
  • korianderblad

Så här gör du

  1. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukterna. Skala och hacka vitlöken. Blanda pepparfrukt, vitlök, salt, citronsaft och koriander. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning.
  2. Ansa och skär salladen i bitar. Skala och skär ananasen i bitar. Låt majskornen rinna av i ett durkslag. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Lägg salladen på ett fat. Fördela över ananas, majs, bönor och rödlök. Lägg på kycklingen runtom. Ringla över såsen. Garnera med chips och korianderblad.