Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Texas tortilla

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kryddigt och gott – variera styrkan efter smak!

Ingredienser

1 portion
  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk spanskt rökt paprikapulver
  • 1 tsk anchochilipulver
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossad tomat (400 ml)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl farinsocker
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1 morot
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering:
  • 2 grillade majskolvar
  • 1 romansalladshuvud
  • 2 avokado
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 salladslökar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Krydda filén med spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar.
  3. Bryn runtom i olja i en panna. Baka i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter till en innertemperatur på 68-70 grader.
  4. Koka ihop krossad tomat, chili, vinäger och socker cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda kål, riven morot, crème fraiche, majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera filén tillsammans med tomatsås, coleslaw och andra tillbehör.