Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teriyakilax med wokad broccoli och risnudlar

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxbitar utan skinn
  • 1 dl teriyakisås

Sås

  • 
1 burk crème fraiche
  • finrivet skal av en limefrukt
  • salt

Risnudlar med wokad broccoli

  • 500 g 
broccoli

  • 
1 purjolök
  • 
2 hackade vitlöksklyftor
  • 
3 msk finhackad ingefära
  • neutral olja till stekning
  • saften av ½ limefrukt
  • 1 msk soja
  • 1 pkt risnudlar

Så här gör du

  1. Lägg laxskivorna i en plastpåse tillsammans med teriyakisåsen. Låt marinera i någon timme. Sätt ugnen på 200 grader. Stek laxen mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skär den i tunna slantar.Woka broccolin i lite olja och tillsätt strimlad purjolök. Smaka av med vitlök, ingefära och soja. Pressa saften av en halv lime över grönsakerna. Tillred risnudlarna enligt beskrivningen på förpackningen och värm dem tillsammans med broccolin.
  3. Blanda crème fraiche och limeskal till såsen. Smaksätt med salt.