Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teff – kryddig limpa med teffmjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Teff är ett supernyttigt frö. Här är ett recept på en härligt kryddig limpa från risenta.se, bakad på teffmjöl, anis, linfrön och annat gott!
Vill du veta mer om superfröet? Läs då också Teff – 7 anledningar att äta det!

Ingredienser

1 limpa
  • 3 dl teffmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl psylliumhusk
  • 2 msk krossade linfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk anis, mortlad
  • 2 tsk fänkål, mortlad
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st äggvita

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa samman vatten, sirap och rapsolja, värm till 37°.
  3. Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan så jästen löser sig. Häll vätskan i de torra ingredienserna och vispa med elvisp ca 5 minuter.
  4. Tillsätt slutligen äggvitan och rör försiktigt ner den med elvisp tills det precis blandat sig.
  5. Låt degen vila i bunken under handduk 10 minuter.
  6. Häll degen i en oljad brödform 1 ½ l och jäs 45 minuter under bakduk. Ställ en långpanna i ugnen och värm till 250°. Ställ in brödet på långpannan och häll samtidigt 1 dl vatten i den varma långpannan. Sänk värmen till 175° och grädda brödet 60-80 minuter. Låt svalna helt i formen innan det skivas.