Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tårtbollar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ska fixa bröllopslunch i oktober och testade att göra tårtbollar som en lätt efterrätt ihop med frukt. De blev himla goda faktiskt. En perfekt munsbit efter en lätt lunch för bruden och följe.

Ingredienser

12 tårtbollar

Sockerkakan

  • 50 g smält smör
  • 0.5 dl gräddmjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 50 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsockar
  • 2 dl florsocker

Chokladtäcke

  • 170 g smält, mörk chocklad

Så här gör du

  1. Sockerkakan Blanda smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ned smörmjölken i de torra ingredienserna och vänd ned äggfluffet. Baka i 175C ugn i 30 minuter. Låt svalna.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Smula ned den avsvalnade sockerkakan och blanda noga med fyllningen. Forma till 12 bollar, lägg på bakplåtspapper och låt stå i kylskåp i 2 timmar.
  3. Rulla bollarna i smält choklad, använd två gafflar för att se till att hela bollen täcks med choklad. Strö över några korn med guldströssel. Låt stå 1 timme i kylskåp innan servering. Tårtbollarna håller minst två dagar i kylskåp.