Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tandoorikyckling – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Härlig indisk smak i denna kyckling tandoori – servera gärna med mango chutney!

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklinglår
  • 1 citron, saften av
  • 3 dl tjock yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 3 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk nejlika
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 230 grader.
  2. Riv vitlök och ingefära i en bunke.
  3. Blanda ner alla kryddor, tillsätt yoghurten och blanda runt.
  4. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.
  5. Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar.
  7. Hacka sedan gurka, tomat och paprika fint till ett strössel och koka riset.
  8. Mango chutney är ett trevligt tillbehör tillsammans riset.
2 kommentarer om "Tandoorikyckling – recept"