Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tandoori – recept på kryddblandning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat
Tandoori – recept på kryddblandning
Foto: Fotolia

En tandooriblandning som kan användas till mycket. Ursprungligen smaker från Indien / Pakistan, men nu hittar vi tandoori-blandningar överallt.
Jättegott att krydda grytor med, men vi ser den vanligast som rubb eller marinad (blandad med yoghurt eller olja) till kyckling.
Det finns lika många recept på den här kryddblandningen som det finns hushåll, så man kan inte säga att något är rätt eller fel.

Ingredienser

1 sats
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk sumak
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver

Så här gör du

  1. Blanda alla kryddor väl. Tänk på att man lätt tar fel på måtten, då vissa är matskedar och andra är teskedar. Förvara gärna kryddblandningen i en glasburk med tättslutande lock.
Du kanske även gillar