Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliatelle med chiliolja & musslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det går lika bra att blanda ­musslor som att enbart använda blåmusslor.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner färsk tagliatelle
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe persilja
  • 3 tomater
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 500 g blandade musslor

Så här gör du

  1. Skala och skiva vitlöken. Smält smöret med rapsoljan. Lägg i ­vitlöken. Bryn något och lägg i finhackad chili och tomat.
  2. Lägg i musslorna. Fräs ordentligt. Häll i vinet och lägg i finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan någon minut, smaka av så att det har rätt tuggmotstånd. Vänd ned direkt i pannan. Servera.