Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

TAGLIATELLE BOLOGNESE MED KRÄMIG PARMESANSÅS

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Mustig Tagliatelle bolognese med krämig parmesansås, toppad med färsk persilja.

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Tagliatelle 350 g
  • Köttfärs 400 g
  • Grädde 1 dl
  • Torrt vitt vin 1 glas
  • Tomatpuré 1 msk
  • Lök 50 g
  • Selleri 40 g
  • Morötter 40 g
  • Olivolja (extra jungfru) 2 msk
  • Riven Parmigiano Reggiano 50 g
  • Hackad persilja
  • En kvist rosmarin

Så här gör du

  1. Hacka lök, selleri och morot och bryn bitarna i 2 matskedar olivolja i en teflonpanna. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den på medelhög värme. Tillsätt vinet och reducera.
  2. Tillsätt tomatpurén och en sked kokvatten och låt sjuda försiktigt i 15 minuter.
  3. Tillsätt sedan grädden; koka upp, lyft ur rosmarinen och ställ åt sidan.
  4. Koka under tiden Tagliatelle al dente i rikligt med vatten.
  5. Låt rinna av och blanda ner i stekpannan med såsen.
  6. Rör om och tillsätt riven Parmigiano Reggiano och lite hackad persilja.