Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliata

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Tagliata
Foto: Jakob Fridholm

Tagliata görs av halstrad oxfilé eller entrecote. Grilla tjocka skivor som sedan skär upp tunnare.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor entrecote à 225 g
  • salt & svartpeppar
  • 150 g rucola
  • 3 msk god olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • 50 g parmesanost

Så här gör du

  1. Salta och peppra köttet. Grilla det över direkt värme tills du har en kraftig grillyta och köttet är runt 50 grader (det eftersteker och går upp några grader). Låt det vila på en skärbräda i ett par minuter.
  2. Lägg upp rucola på tallrikarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Tranchera och lägg på köttet. Strö över flingsalt och riv eller hyvla över parmesanosten.
Du kanske även gillar