Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacos med fläskfilé med tre sorters peppar, mangosalsa och guacamole

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

En favorit bland både stora och små. Med hemlagad salsa smakar det extra underbart!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1/2 tsk strösalt
  • 2 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  • nymalen vitpeppar
  • nymalen rosépeppar

Mangosalsa

  • 4 portioner
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 mild chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 dl frysta mangotärningar, tinade
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 lime, saften
  • 1-2 krm strösalt
  • nymalen svartpeppar

Avokadokräm

  • 2 mogna avokador
  • färskpressad saft av 1 lime
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor

Tillbehör

  • mjuka tortillabröd
  • 2 dl turkisk, grekisk eller rysk yoghurt på burk
  • 2 små rödlökar
  • 1 koriander

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filén, salta och bryn den vackert guldbrun runtom i smöret.
  3. Lägg filén i en liten långpanna med bakplåtspapper. Stick in stektermometern i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet i mitten av ugnen till innertemperaturen är 70 grader. Låt köttet vila övertäckt 10–15 minuter.
  4. Krydda köttet runtom med svart-, vit- och rosépeppar.
  5. Mangosalsa: Tärna gurkan och tomaterna. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten fint.
  6. Blanda gurka, tomat, chili, mango, koriander i en skål. Ringla över limesaften. Salta och peppra. Låt stå kallt cirka 15 minuter.
  7. Avocadokräm: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa det slätt, gärna med en stavmixer. Blanda i limesaft. Smaka av med salt, peppar och vitlök.
  8. Skala och skär löken i tunna ringar.
  9. Servera fläskfilén i tortillabröd tillsammans med salsan, avokadokrämen och yoghurten. Toppa med rödlök och koriander.