Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacos med bönor i ­tomatsalsa & guacamole


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Lagar du texmex från grunden blir den både hälsosam och god.

Ingredienser

4 personer

  • 12-16 mjuka tacobröd, se recept nedan


Guacamole:


  • 1 chilifrukt

  • 2 mogna avokador
  • 
färskpressad saft av 1 lime
  • 
salt
  • 
1 pressad vitlöksklyfta


Tomatsalsa:


  • 3 tomater

  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 1 msk olivolja

  • 3 msk finhackad koriander

  • salt

  • 400 g kidneybönor på burk, sköljda och avrunna


Picklad lök:


  • 2 röda lökar

  • 2 msk råsocker

  • 1/2 dl äppelcidervinäger

  • 1 msk olivolja

  • cirka 1 krm salt


Till servering:


  • 2 dl fetaost

  • 1 chilipepparfrukt


Mjuka tacobröd
, 12-16 bröd


  • 5 dl vetemjöl special (300 g)
  • 
1/2 tsk flingsalt

  • 50 g smör, kylskåpskallt

  • 3 dl vatten


Så här gör du

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa det slätt. Blanda i chilifrukt och limesaft. Smaka av med salt och pressad vitlök.

  2. Hacka tomaterna. Blanda äppel­cidervinäger och olivolja. Vänd ner tomater och koriander. Smaka av med salt. Lägg salsan och bönorna på ett fat.

  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Stöt ihop rödlök och socker försiktigt i en bunke tills löken ­saftar sig. Blanda i vinägern och oljan. Smaka av med salt.

  4. Fyll tacobröden med guacamole, bönor och tomat-salsan. Toppa med picklad lök, smulad ­fetaost och ­skivad chilipeppar.

  5. 
Mjuka tacobröd
: Mät upp mjöl och salt i en matberedare och blanda ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Koka upp vattnet och häll det genom matarröret, medan maskinen blandar. Kör tills det formas en smidig degboll.
 Ta degen på lättmjölat bakbord och dela den i 12-16 bitar. Rulla dem till bollar. Kavla ut bollarna till tunna kakor och grädda dem i en het panna cirka 1 minut på varje sida.