Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacopaj m. kycklingfärs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lättsam och krämig tacopaj med hemmagjord tacokrydda och kycklingfärs! Perfekt till både helgmyset och lunchlådan!

Ingredienser

3 portion

Pajdeg

  • 25 g smör eller margarin
  • 1-2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Tacokrydda + pajinnehåll

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 st zucchini
  • 10 st minitomater, t ex. romanticatomater
  • 0,5 dl vatten

Stanning

  • 1 st ägg
  • 125 g minikeso
  • 125 g lättkvarg
  • 1 dl mjölk
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen och finfördela smöret/margarinet. Häll i mjölken och arbeta ihop till en smidig deg. Låt sedan degen vila i kylen medan du fixar fyllningen!
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla kryddorna till tacokryddan i en skål. Dela zucchinin i mindre bitar och dela tomaterna i halvor. Spara gärna några att lägga hela på toppen! Bryn köttfärsen och zucchinin i lite olja och tillsätt sedan nästan all tacokrydda och vattnet. Låt puttra en stund på svag värme.
  3. Vispa ihop stanningen tillsammans med det som är kvar av tacokryddan. Tryck ut pajdegen i en form och fyll skalet med köttfärsen/zucchinin och häll över stanningen. Toppa med de delade tomaterna och ett par hela, gärna med kvisten kvar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min tills stanningen stannat och pajen fått en fin färg!
2 kommentarer om "Tacopaj m. kycklingfärs"