Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacogratäng med aubergine och krämig ostsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Detta kan lätt göras till en lasagne om man vill varva tunna skivor av aubergine med köttfärssås och ostsås. Gott blir det i vilket fall som helst!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora auberginer
  • 500 g grovmald köttfärs
  • 2 msk osötad tacokrydda (jag använder LCHF-butikens)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater eller annan osötad tomatsås

ostsås

  • 200 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost (gärna Västerbotten som ger en tjock och fyllig sås)
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Börja med att skiva auberginen i tunna skivor, behåll gärna skalet som gör att skivorna inte blir sladdriga. Gnid in skivorna med salt och låt dem ligga i minst 30 minuter eller tills de släpper vätska. Skölj av saltet och klappa skivorna torra.
  2. Skala löken och hacka den tillsammans med paprika och vitlök. Fräs alltsammans i en skvätt olivolja. Fräs under tiden köttfärsen i en separat stekpanna i en klick smör. Strö över tacokrydda och blanda väl med köttfärsen och häll sedan på tomatsåsen. Späd med vatten om såsen är för tjock. Rör ned lök och paprika och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter.
  3. Hetta upp grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör ned osten. Rör tills all ost är smält. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela aubergineskivorna i en smord ugnsfast form eller fat, skeda över tacosås och toppa med ostsås. Hit kan alltsammans förberedas i god tid och sedan värmas och gratineras när det är dags för middag. Beräkna 20 minuter i 200 grader.