Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tabbouleh med grillad kyckling

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En fräsch matig sallad gjord på bulgarvete och mycket färska örtkryddor. Men receptet fungerar lika bra för couscousgryn.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl bulgurvete (förkokt)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Dressing

  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • krossad svartpeppar
  • gourmetsalt
  • Till servering:
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Koka bulgargrynen enligt anvisning på paketet och låt dem sedan svalna.
  2. Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar.
  3. Hacka persilja och mynta. Skär tomaterna i kvartar.
  4. Blanda bulgurgryn, kyckling, persilja, mynta och tomater i en skål.
  5. Vispa ihop dressingen och vänd ner den i salladen. Ställ salladen kallt och låt den dra åt sig alla smaker.
  6. Servera om så önskas i skålar gjorda av isbergsallatsblad och med citronklyftor som tillbehör