Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Systers smarriga laxpasta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat
Systers smarriga laxpasta
EXPRESSEN EXPRESSEN

Mitt köks läsare JOSEFIN VIKLUND delar med sig av ett recept: “En snabb och lättlagad pasta med smak av dill & citron. En given vardagsklassiker!”

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 ask sugarsnaps
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Börja med att koka pastan (1 minut mindre än enligt anvisning på paket då den ska kokas i pastasåsen.)
  2. Skiva laxen, strimla löken och dela sugarsnapsen i två delar.
  3. Stek löken i smör i en stor stekpanna. Lägg i sugarsnaps och låt dem få steka en minut.
  4. Lägg i laxen, crème fraiche och smula ner hönsbuljongtärningen. Tillsätt saften från citronen, salt och peppar och rör om.
  5. Tillsätt den avrunna pastan och blanda ner den hackade dillen. Klart att servera!
4 kommentarer om "Systers smarriga laxpasta"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Christine_edstrom@hotmail.com

      Deciliter ska det vara. 🙂 Bra att du var uppmärksam. Nu är det fixat.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lennart Tholsson

      Hej Lennart! Sugarsnaps är en typ av sockerärtor, men de är lite tjockare och innehåller lite större ärtor. /Stina, webbredaktör Mitt Kök.

Du kanske även gillar