Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Syltsnitt med körsbär och pistaschnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Syltsnitt med körsbär och pistaschnötter
Ove Lindfors

Om du vill frysa kakorna, gör det utan glasyr och glasera dem efter upptining.

Ingredienser

40 stycken
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1 st citron, rivet skal av
  • 1 dl körsbärsmarmelad
  • 1 dl pistaschnötter, hackade osaltade

Glasyr

  • 1,5 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och hjorthornssalt och blanda ner det och citronskalet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i fyra delar och rulla till längder, cirka 40 centimeter långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Gör en längsgående fördjupning med fingret i varje längd. Fyll den med sylt och strö över nötter.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
  5. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över sylten på de avsvalnade längderna. Skär längderna i sneda kakor.
Du kanske även gillar