Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och cashewnötter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och cashewnötter

ÅSA DAHLGREN

Här steker jag kycklingfilén och marinerar den därefter i en sås gjord på sweet chilisås, olivolja, curry, paprika och citronskal. Serverar den med risoni, grönsaker, cashewnötter och en klick turkisk yoghurt. Gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risoni, (en pastasort som ser ut som risgryn) cirka 250 g

  • 400 g kycklingfilé

  • margarin eller smör att steka i
  • 
salt och peppar


Sweetchilimarinad


  • 1 dl sweet chilisås
  • 
4 msk olivolja
  • 
1 tsk curry

  • 2 krm rökt paprikapulver (eller vanligt paprikapulver)
  • 
1 msk finrivet citronskal
  • 
salt och peppar

  • 1/2 gurka
  • 
500 g vattenmelon
  • 
200 g cocktailtomater
  • 
1/2 kruka romansallad
  • 
200 g avrunnen fetaost
  • 
100 g cashewnötter


Servering

  • 
turkisk yoghurt


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka risonin enligt anvisningen på paketet. Låt den svalna.

  2. Dela kycklingfilén en gång på längden om den är stor. Stek kycklingen i margarin eller smör så att den får färg. Salta och peppra.

  3. Lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form och efterstek den i 225 grader i cirka 15 minuter. Kontrollera så att den är genomstekt. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i mycket tunna skivor.

  4. Blanda sweet chilisås, olivolja, curry, paprikapulver, citronskal, salt och peppar till en marinad. Rör ner kycklingen och låt den marineras i cirka 1 timme.

  5. Skala och skär gurkan i skivor och skär melonen i tärningar (eller servera den bredvid) dela cocktailtomaterna. Skär eller riv romansalladen i bitar. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt risonin.

  6. Lägg upp salladen på ett fat och ös över kycklingen i sin marinad, smulad fetaost och cashewnötter. Servera salladen med en klick turkisk yoghurt.
Du kanske även gillar