Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sweet blondies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

”Det finns en mängd recept på brownies gjorda på vit choklad – Blondies – men jag lovar att de här är något alldeles extra! Den kondenserade mjölken är den hemliga ingrediensen som ger de här godingarna deras sega och mjuka konsistens. Definitivt den krämigaste och godaste kakan med vit choklad man kan tänka sig!”

Recept ur “Baka som en stjärna” av Shireen Selfelt.

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g vit choklad
  • riven kokos
  • 150 g smör
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 3 ½ dl vetemjöl

Till garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • 250 g frysta hallon
  • 2–3 msk florsocker
  • vispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast fyrkantig form, cirka 20 × 20 centimeter, och strö över riven kokos.
  3. Hacka chokladen i mindre bitar.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen. Låt svalna i 3–4 minuter.
  5. Vispa ägg och vaniljpulver lätt i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjölet och sist choklad- och smörblandningen. Vispa till en krämig och klumpfri smet.
  6. Häll smeten i formen, strö över kokos och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt i formen innan du stjälper upp kakan. Pudra florsocker över.
  7. Blanda de frysta hallonen med florsocker och låt stå i rumstemperatur fram till servering. Servera vid sidan om kakan tillsammans med vispad grädde.