Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartvinbärsrulltårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Svartvinbärsrulltårta
Agneta Thorsén / Hembakningsrådet

En härligt sötsyrlig rulltårta med svarta vinbär och grädde i fyllningen.

Ingredienser

10 bitar
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning:

  • 2,5 dl vinbär, svarta
  • 0,5 dl syltsocker
  • 3 dl vispgrädde

vispgrädde

  • svarta vinbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader och klä ugnens långpanna 30 x 40 cm, med ett bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt i smeten. Tillsätt mjölk.
  4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. (Pensla papperet med lite kallt vatten så går det lätt.)
  6. Låt kakan svalna under bakduk eller under plåten. Viktigt att täcka kakan så att den inte blir hård.
  7. FYLLNING:Mixa bären och blanda med socker i en liten kastrull. Låt koka 2 minuter. Häll upp och låt kallna. (denna fyllning kan ersättas med 1,5 dl fast svartvinbärssylt )
  8. Vispa grädden relativt fast och blanda med sylten. Bred över kakan.
  9. Rulla ihop från kortsidan till en tjock rulle. Skär rullen i bitar.
  10. Servera bitarna ev med lite extra vispgrädde och klasar av svarta vinbär.
Du kanske även gillar