Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartvinbärsmousse i glas

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tips! För att undvika kladd på glasen – fyll moussen i en spritspåse i plast, klipp av spetsen och fyll glasen!

Ingredienser

6 portioner
  • 4 dl svarta vinbär, ca 225 g
  • 2 gelatinblad
  • ¾ dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde

Till garnering:

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • svarta vinbär
  • mynta

Så här gör du

  1. Vinbärsmousse: Skölj bären och mixa dem till puré. Passera purén genom en trådsil.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med vinbärspurén.
  3. Vispa grädden medeltjock och vänd ner den i vinbärspurén med en slickepott.
  4. Fördela moussen i glasen. Plasta dem och ställ in i kylen, cirka 2 timmar. Garnera med vispad grädde, svarta vinbär och mynta.