Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svartrotsskagen med tångkaviar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Skagenröra på vegetariskt vis. Tångkaviar påminner om stenbitsrom och tillsammans med svartrötter saknar man ingenting från en traditionell Skagenröra. Servera röran på samma vis som Skagen, till exempel på knäcke, smörstekt toast eller med avokado.

Ingredienser

4 –5 dl
  • 300 –350 g svartrötter
  • 2 1/2 msk majonnäs
  • 1 1/2 dl soja–crème fraiche
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 50 g röd tångkaviar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Skala svartrötterna, lägg dem vartefter i vatten med pressad citron så mörknar de inte.
  2. Koka dem mjuka, men inte mosiga, i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga. Skär svartrötterna i 1–2 centimeter långa bitar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill, tångkaviar och peppar. Vänd ner svartroten och smaka av med salt.