Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamptoast

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Oerhört smarrig svampmacka med lagrad prästost, parmesan och massa goda svampar! Egentligen kan man ha vilka svampar man vill men här har jag kantarell, kastanjechampinjon och ostronskivling!

Ingredienser

2 portioner
  • 100 g Tokad trattkantarell
  • 100 g Gul kantarell
  • 100 g kastanjechampinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • 3 st charlottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk mörk rom
  • 2 surdegsbröd
  • 0,5 dl prästost
  • 0,5 dl parmesan

Så här gör du

  1. Lägg den torkade svampen i en skål med vatten i 15 min. Skär ner övrig svamp och lägg i panna med smör. Krama ur vätskan ur den torkade svampen och hacka ner den grovt och addera i pannan. Fräs på tills de fått färg
  2. Hacka lök och vitlök och addera i pannan
  3. slå på romen och låt reducera så alkoholen försvinner. Slå på juicen från den torkade svampen och låt reducera ner tills det nästan inte finns nån vätska kvar.
  4. Slå på grädden och reducera till krämig konsistens. I med den rivna osten och dra pannan åt sidan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
  5. Skär upp surdegsbörd och lägg på en plåt. Lägg på svampröran och riv över extra ost. Grädda i ugnen i ca 10 min på 180 grader