Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampsoppa med bladspenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Svampsoppa med bladspenat
Foto: Martin Cederblad

Bladspenat är verkligen en favoritingrediens. Det blir så gott och så ser det så vackert ut dessutom. Här fodras en djup tallrik med bladspenat innan soppan hälls i.

Ingredienser

1 portion
  • 75 g champinjoner
  • ½ gul lök, finhackad
  • ½ tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk smör eller olja
  • 4 dl höns- eller lantbuljong
  • eventuellt ½ dl havregrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 30 g bladspenat
  • oregano

Så här gör du

  1. Skiva svampen och hacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i smör eller olja på svag värme i stekpanna. Lägg undan ett par svampar till serveringen.
  2. Häll på buljong och låt puttra ihop på svag värme. Vill du ha soppan lite krämigare kan du tillsätta havregrädde.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp soppan i djup tallrik fodrad med bladspenat. Toppa med svamp och lite oregano eller annat kryddgrönt.
Du kanske även gillar