Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svampragu med potatisgnocchi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Svampragu med potatisgnocchi

Gnocchi är väldigt gott och enkelt att tillaga. Här är ett fantastiskt enkelt recept!

Ingredienser

4 personer
  • 300 g färska champinjoner
  • 200 g trattkantareller
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 20 kvistar timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färsk gnocchi
  • 10 blad salvia färsk
  • 75 g smör
  • 2 dl grovt riven parmiggiano reggiano
  • 1-2 tomater

Så här gör du

  1. Börja med att hacka champinjoner, kantareller och purjolök. Skär allt så fint du kan. Fortsätt med vitlöksklyftorna som även kan rivas eller pressas.
  2. Hacka även timjan fint och skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Stek allt utom tomaterna i olja och smör, börja med svamp och lök, fortsätt med timjan. Slå på vinet, låt det koka upp och tillsätt tomaterna.
  4. Tillsätt grädden och koka upp vatten i en separat kastrull till gnocchin.
  5. Riv parmesanosten, vänd ner färskosten i såsen och börja koka gnocchin i saltat vatten. När den är klar, flyter den till ytan.
  6. Bryn smör i en panna, när smöret börjar mörkna och doftar nötter, dra ner värmen och tillsätt salvia.
  7. När gnocchin flytit till ytan, tillsätt till panna med smör och salva. Låt steka några minuter utan att dem tar färg, de ska bara suga upp smaken av salvia och smör. Servera gnocchin med såsen och toppa med riven parmesan.
2 kommentarer om "Svampragu med potatisgnocchi"
  • Veronika Edgren
    Veronika Edgren

    Vad är det för tomat som skall vara i och hur mycket? Står inget i ingredienslistan.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Veronika Edgren

      Hej! Tack för att du uppmärksammade detta! Det ska vara 1-2 normalstora tomater 🙂

Du kanske även gillar