Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Svamppasta med parmesan

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Finns inget bättre än smörstekt svamp. Att blanda den med en skvätt grädde, parmesan och pasta blir verkligen något att minnas.

Ingredienser

2 portion
  • 300 g trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl grädde
  • 1 msk svampbuljong
  • salt och vitppepar
  • 200 g pasta
  • 1 dl riven pecorino eller parmesanost
  • 6 st coctailtomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Börja med att koka pastan al dente. Rensa svampen och stek den i smör tills all vätska kokat in . Tillsätt löken och tomaterna vänd runt i ca 2 min. Tillsätt grädden och buljongen och späd eventuellt med lite av pastavattnet. Häll i pastan som ska blandas väl med svampen. Smaka av med salt och vitpeppar. Vid servering strö rikligt med parmesan på toppen.