Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegsvåfflor utan ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tål du inte ägg?
Perfekta våfflor för Dig då, eller för alla andra också!
Jag använder ett våffeljärn för tjocka våfflor, men det fungerar nog alldeles säkert lika bra med ett vanligt.

Ingredienser

3 portion
  • 1 dl Bubblig rågsurdeg
  • 4 dl Mjölk
  • 1 tsk Salt
  • 4 dl Vetemjöl special
  • 2 tsk Honung
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 20 g Smält smör

Servera med

  • Kesella mixad med banan och kanel
  • grädde och sylt till servering
  • Färska bär och glass

Så här gör du

  1. Kväll: (cirka 10 timmar) Rör samman alla ingredienser utom smält smör i en bunke. Täck med plastfolie. Sätt i kylen över natten.
  2. Morgon: Ta fram smeten och låt stå i rumstemperatur cirka 60 minuter. Känns den jättetjock tillsätt lite vatten. Smält smör och låt svalna något innan du rör i det i smeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Grädda dem gyllne och servera med goda tillbehör!