Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdegsbröd med omelett & rökt makrill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En variant på smörrebröd med omelett, rökt makrill och stenbitsrom.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 makrillbitar, rökta
  • 1 ½ dl gräddfil

Omelett:

  • 5 ägg
  • 2–3 msk mjölk eller vatten
  • salt och peppar
  • cirka 10 centimeter purjolök
  • smör

Till garnering:

  • 2 msk svart stenbitsrom
  • dill

Så här gör du

  1. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva upp purjolöken. Värm en stekpanna med smör och stek purjolöken lite lätt. Häll på äggsmeten i pannan. Sänk värmen och lägg ett lock över.
  2. Stjälp upp omeletten när den är klar och låt den svalna något.
  3. Skär upp fyra bitar av omeletten och lägg på smörgåsarna. Lägg på en bit makrill och en klick gräddfil. Garnera med stenbitsrom och dill.