Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Surdeg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkelt och med massor av kärlek

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g vatten
  • 100 g ekologiskt rågmjöl

Så här gör du

  1. Steg 1 blanda vatten och mjöl.
  2. Låt stå i cirkus 28 grader i tre dygn.
  3. Upprepa steg i och låt stå i ett dygn.
  4. Nu har du en färdig surdeg.
  5. Dagen innan du ska baka blandar din surdeg med 100 gram vatten och 100 gram mjöl.
  6. Hemma brukar jag köra 50/50 vetemjöl / rågmjöl. För att hålla igång surdegen så mycket som möjligt. Glöm inte att spara lite surdeg av den nyblandade till nästa bak.
  7. Surdegen ska stå i kylen och klarar sig en vecka sen behöver den matas med kärlek. När du blandat den för användning kan den stå ute i rumstemperatur.