Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Supersmarrig muslikaka eller tårtbotten

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Har du någon gång råkat köpa fel müsli?
En sådan müsli som borde vara förbjuden frukost för att den är krossade kakor.
Den passar inte som frukost men då gör man den till dessert!

Tips!
Gör du en botten, fyll den med glass och bär. För den som gillar halvfabrikat och inte gör glass själv, fyll den med vispad vaniljvisp och in i frysen!
Mitt glassrecept kommer senare!

Ingredienser

1 Kakor/en stor botten

Muslikaka eller botten

  • 5 dl Müsli av krispig,kakig sort!
  • 150 g Mörk eller ljus choklad
  • 2 nypa Flingsalt

Så här gör du

  1. Smält chokladen över vattenbad. Rör i två nypor flingsalt och sedan vänder du i muslin. Lägg muslin i små valfria forma eller lägg den i en rund springform. In i kylen med kakorna och gör du tårta, fixa glassen ovanpå muslismeten och sen in i frysen. Supergott och vansinnigt enkel dessert!