Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stuvade makaroner – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Hur gott är det inte med krämigt stuvade makaroner?! Perfekt till stekt falukorv, köttbullar eller söta prinskorvar. Gott också att äta som de är, med ketchup eller riven ost.

Du kan antingen koka dina makaroner som vanligt och sedan stuva dem eller koka in mjölken i dem direkt.

Hemligheten med stuvade makaroner är att röra, så slipper du brunbränd kastrullbotten.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl makaroner (ej snabbmakaroner)
  • 1 l mjölk (standard)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 krm riven muskotnöt (valfritt)

Så här gör du

  1. Koka försiktigt upp mjölk och salt i en kastrull.
  2. Häll i makaronerna och rör om.
  3. Koka på svag värme under omrörning tills makaronerna blir mjuka. Smaka av med peppar och eventuellt muskotnöt. Klart!
  4. Alt 2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet när de är klara.
  5. Smält 2 msk smör i en kastrull och blanda i ett par matskedar vetemjöl och 5 dl mjölk (eller gräddmjölkblandning) Häll blandningen över makaronerna i den andra kastrullen.
  6. Koka på svag värme under omrörning tills mjölken dragits in i makaronerna. Smaka av med salt, peppar och/eller muskotnöt.