Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stensoppsallad niçoise

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här är en svampifierad variant av sallad Niçoise, den välkända franska tonfisksalladen. Välj alltid bra råvaror till sallad- och oliver, vinäger och olja av hög kvalitet.

Ingredienser

4 person(er)
  • 1 finluden stensopp, eller annan köttig svamp, ca 350 g
  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, tunnskivade
  • salt efter smak
  • svartpeppar, ur kvarn
  • 1 tsk timjan

Vinägrett:

  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • svartpeppar, ur kvarn
  • salt
  • 3 msk olivolja, extra virgin

Sallad:

  • 150 g lufttorkad skinka, skivor av parma eller serrano
  • 3 st mogna tomater, i klyftor
  • 2 st medelkokta ägg, i klyftor
  • 4 st kokta färskpotatisar, skalade, i små bitar
  • 200 g snabbkokta haricot verts, i små bitar
  • 1 st gul lök, skivad
  • 12-16 st svarta oliver

Så här gör du

  1. Rensa, ansa och skär svampen i tunna skivor på längden.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs vitlöken svagt gyllene för att ge oljan smak och ta sedan upp och kassera vitlöken.
  3. Fräs svampen i oljan på medelgod till hög värme tills den får fin färg.
  4. Ta upp skivorna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Förbered salladen. Strimla skinkskivorna tunt. Blanda vinäger, soja, peppar och salt i en stor salladsskål.
  6. Rör ner olivoljan lite i taget. Lägg ner alla salladsingredienser och vänd ihop så att allt blandas.
  7. Servera omedelbart.
Du kanske även gillar