Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

“stekta ägg” & marsipankycklingar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekta bakverk till påsken! Bra dekoration samtidigt som dem smakar gott!

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 5 droppar pepparmyntsolja
  • 3 1/2 dl florsocker
  • cirka 20 gula nonstop

Så här gör du

  1. Vispa äggvitan vit och fast. Tillsätt pepparmyntsolja och rör om.
  2. Sikta ner florsocker i äggvitan och fortsätt vispa till en smidig massa.
  3. Fyll en spritspåse och spritsa ut klickar formade som små stekta ägg på ett bakplåtspapper.
  4. Lägg på en gul nonstop på varje ¿ägg".
  5. Låt stå svalt i cirka 3-4 timmar så att de stelnar före servering.
  6. Marsipankycklingar: Rulla två bollar av gul marsipan, den ena något större. Den större gör man sedan kroppen av och formar en liten stjärt på och trycker ut små fötter. Placera den mindre bollen som huvudet. Forma små vingar och tryck fast på sidorna. Näbben görs av lite röd marsipan. Ögonen görs lätt med hjälp av en tandpetare.