Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt torskfile med granatäpplesås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till såsen behövs saft från ett granatäpple. Får du inte ut så mycket saft som behövs kan du mosa kärnorna genom att lägga dem i en sil och sedan pressa med en gaffel men släng inte kärnorna. De är lika goda att knapra för det.

Ingredienser

2 portion
  • 2 st torskfiléer
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin

Såsen

  • ½ dl saft från 1 granatäpple
  • 3/4 dl vatten
  • ½ tsk potatismjöl
  • lite rivet citronskal

Så här gör du

  1. Salta och peppra torsken och stek den på båda sidorna. Ställ åt sidan så länge.
  2. Koka upp granatäpplejuice och vatten. Vispa i potatismjöl (var försiktig – börja hellre med för lite än för mycket och blir såsen för tjock så tillsätter du lite extra vatten). Tillsätt rivet citronskal (smaka av) och lägg sedan i ca ½ dl granatäpplekärnor. Ta genast grytan från värmen.
  3. Lägg fisken på en salladsbädd och häll lite sås över. Vill du ha lite matigare variant så kan du servera rätten till bönpasta.